Μαρτίου 21, 2019

«Νέες προοπτικές για την Κω μέσω του UCI Kos Gran Fondo 2018»

Απριλίου 07, 2018 0

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ανέδειξε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να μετρά για τα καλά, πλέον, για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13 έως και 15 Απριλίου στην Κω υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω.

Το UCI Kos Gran Fondo2018 φέρνει την Κω στο επίκεντρο της παγκόσμιας ερασιτεχνικής ποδηλασίας, αφού στη διοργάνωση – η οποία, ούτως ή άλλως εντάσσεται στο πλαίσιο του UCI Gran Fondo World Series - θα μετάσχουν περισσότεροι από 200 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από 16 διαφορετικές χώρες! Οι αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους, περίπου 500 επισκέπτες στο σύνολο, θ’ αρχίσουν να καταφθάνουν στο νησί του Ιπποκράτη από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τη σπουδαιότητα αυτής της αθλοτουριστικής εκδήλωσης ανέδειξε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού και Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία έχει την επιτυχημένη εμπειρία των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που είχαν γίνει τις δύο προηγούμενες χρονιές στη Ρόδο, όπως, βεβαίως, και την εμπειρία των διεθνών διοργανώσεων ποδηλασίας για επαγγελματίες αθλητές, το International Rhodes Grand Prix και το International Tour of Rhodes, που έγιναν πέρυσι και φέτος με εξίσου μεγάλη επιτυχία στο νησί των Ιπποτών.

«Ο αγώνας UCI Kos Gran Fondo 2018 αποτελεί μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, η οποία θα στρέψει την προσοχή της διεθνούς ποδηλατικής κοινότητας στο νησί του Ιπποκράτη. Και αυτή η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών μας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στα νησιά μας και στην επέκταση της διάρκειας της τουριστικής σεζόν» τόνισε αρχικά η κ. Παπαβασιλείου και συνέχισε αναφερόμενη στον χαρακτηρισμό “νησί του ποδηλάτου” που έχει αποδοθεί στην Κω:

«Η Κως είναι ένα νησί με ανεπτυγμένη ποδηλατική κουλτούρα. Το ποδήλατο αποτελεί μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άθλησης. Το UCI Kos Gran Fondo 2018 είναι ένας αγώνας ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του νησιού. Η διοργάνωση αυτή με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ποδηλατική παράδοση της Κω και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τον προορισμό».

Το UCI Kos Gran Fondo 2018 θ’ ανοίξει την αυλαία του την Παρασκευή 13 Απριλίου με τον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ, που θα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό την πανέμορφη Μαρίνα της Κω. Θα την κλείσει την Κυριακή 15 Απριλίου με τον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κω δίνει πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βαρέζε (31/8-2/9), την οποία και θα πάρει το 25% των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία: 19-34 ετών και ανά 5ετία (35-39, 40-44 κ.ο.κ) έως 65+ ετών.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.