Φεβρουαρίου 18, 2019

Ρεκόρ συμμετοχών στον 3οημιμαραθώνιο Νισύρου “RuntotheCrater”

Ρεκόρ συμμετοχών στον 3οημιμαραθώνιο Νισύρου “RuntotheCrater”

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 3οςημιμαραθώνιος Νισύρου “RuntotheCrater”. Ένας αγώνας μοναδικός παγκοσμίως όπου δίνει την δυνατότητα στους δρομείς να τρέξουν στο ηφαίστειο του νησιού απολαμβάνοντας την απέραντη ομορφιά και  σπάνια ενέργεια που διαθέτει η Νίσυρος.

Φέτος η εκκίνηση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Ιουνίου 2018 με περισσότερους από 90 συμμετέχοντες να τρέχουν στις καθορισμένες διαδρομές. Πολλά παιδιά και μαμάδες επέλεξαν την διαδρομή των 6 και 12 χλμ και φυσικά οι μελλοντικοί δρομείς έτρεξαν στον παιδικό αγώνα μέσα στο χωριό Εμπορειό.

Υπήρχαν πολλές συμμετοχές από τη Νίσυρο, την Κω με τους Κώους δρομείς να στηρίζουν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα, καθώς και δρομείς από πολλές πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες επέλεξαν την διαδρομή των 6χλμ που είχε ως τερματισμό το ηφαίστειο. Όλες οι υπόλοιπες διαδρομές είχαν σημείο τερματισμού την πλατεία του χωριού. Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. ΧριστοφήςΚορωναίος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο κα. Ειρήνη Καρούτσου. Μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες και πολλοί κέρδισαν δώρα αθλητικά στην λαχειοφόρο αγορά.

Η διοργάνωση είναι του ελληνοαμερικανού διοργανωτή αγώνων αποστάσεωνΆλεξ Αναστασιάδη με μέγα χορηγό τον Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου επιχειρηματία του Εμπορειού. Ο αγώνας είναι πάντα αφιερωμένος στην μνήμη του αδικοχαμένου φίλου,  Τόνι Ματακάκη.

Με την ολοκλήρωση όλων των αγώνων, όλοι οι δρομείς έγιναν μία παρέα και έδωσαν ζωή στο Εμπορειό γεμίζοντας την πλατεία με τραπέζια και δοκιμάζοντας τα τοπικά πιάτα των εστιατορίων που λειτουργούν στο χωριό.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα Ημιμαραθώνιος

1ος:  Τσίκνης Μανώλης (Κως)

2ος:  Δούβας Γιώργος (Πύργο Ηλείας )

3ος: Αγγελακόπουλος Ιωάννης (Λάρισα)

Αγώνας 12 χλμ

1ος: Χατζηϊωάννου Μιχάλης (Σύμη)

2ος:  Νικολάου Κώστας (Μεσολόγγι)

3ος:  Πεταλούδας Σάκης  (Καρδίτσα )

Αποτελέσματα 6χλμ:

1η: EmilyStrathdee

2η: ΚυριακλήΣιγάλα

3ος: Κώστας Χατζηκώστας

Αξίζει να αναφερθεί ότι η 80ΑΔΤΕ συμμετείχε με 3 άξια στελέχη της. Πρόκειται για τον Νικόλαο Σέρμπου, Αθανάσιο Πεταλούδα, Ιωάννη Βαφάκη και τον Κώστα Νικολάου. Οι 3 παραπάνω αθλητές συμμετέχουν σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας καλούς χρόνους , εκπροσωπώνταςεπάξια τόσο την 80 ΑΔΤΕ , όσο και την Κω.

Ευχαριστίες πολλές προς όλους του συμμετέχοντες δρομείς από τη Νίσυρο, την Κω , τα γύρω νησιά και άλλων πόλεων της χώρας μας, καθώς και σε όσους μας τίμησαν από το εξωτερικό. Το Εμπορειό ζωντανεύει χάρη στην δική σας παρουσία και θεωρούμε υποχρέωσή μας να βάλουμε ακόμη ψηλότερα τον πήχη για του χρόνου. Ευχαριστούμε τους εθελοντές που συνέβαλαν με κάθε τρόπο και μέσο. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον 4οημιμαραθώνιο Νισύρου. Συγχαρητήρια σε όλους.

Εκ της διοργάνωσης,

ΆλεξΑναστασιάδης , Running on the Wall

Για την ενημέρωση,

Σάντυ Λαδικού

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.