Μαρτίου 24, 2019
maria politou

maria politou

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εκτός λειτουργίας ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου»

Εκτός λειτουργίας, παραμένει εδώ και ένα τρίμηνο, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η λειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, είναι μείζονος σημασίας και απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν περιστατικά όπως αυτά για τη θεραπεία της Αρτηριακής Εμβολής Αέρα και της Νόσου των Δυτών.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο μπορεί να απαιτήσει ακόμα και 10 ή και 20 ημέρες σε οξείες περιπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του θαλάμου στο Νοσοκομείου της Καλύμνου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Εκτός λειτουργίας ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου»

Κύριε Υπουργέ,

Η λειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, είναι μείζονος σημασίας και απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν περιστατικά, όπως αυτά για τη θεραπεία της Αρτηριακής Εμβολής Αέρα και της Νόσου των Δυτών.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο μπορεί να απαιτήσει ακόμα και 10 ή και 20 ημέρες σε οξείες περιπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του θαλάμου στο Νοσοκομείου της Καλύμνου.

Δυστυχώς, εδώ και τρεις μήνες, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και η επαναλειτουργία του θαλάμου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαναλειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Κοκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα λάβαμε το αίτημα του κ. Νικηταρά για συνάντηση και ενημέρωση, το οποίο πρωτοκολλήθηκε. Βεβαίως είχε σταλεί πιο πριν στα ΜΜΕ.

Το αίτημα θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται το αίτημα κάθε απλού πολίτη, ο οποίος μπορεί να αιτηθεί ενημέρωσης και να ενημερωθεί για οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου.

Τις επόμενες μέρες θα ενημερώσω με έγγραφο τον κ. Νικηταρά για την ημέρα και ώρα της συνάντησης. Θα είμαι στη διάθεση του μαζί με όλα τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου για να τον ενημερώσω.

Η θεατρική ομάδα Πυλίου παρουσιάζει την κωμωδία "Οίκος Ενοχής" των Ρέππα - Παπαθανασίου.
Πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου, παραστάσεις Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Πυλίου. Οι παραστάσεις ξεκινούν 20:30 και η τιμή εισόδου είναι 5€. 
Παίζουν : Καραθωμάς Θωμάς, Γιώργος Αγρέλης, Χρήστος Κουτέας , Γιάννης Γιαννούρης, Ευη Πέτρου, Μαριανθη Γκανά, Ανθουλα Καραγιάννη, Μαρία Κεππα και Ασυλάνης Θεοδώρου

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!! ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 6955858293 και 6948189512

Σελίδα 1 από 986
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.