Αυγούστου 26, 2019

Οι πέντε Δήμοι της Δωδεκανήσου που επιλέχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένταξη σε πρόγραμμα δωρεάν Wi-Fi

Πέντε δήμοι της Δωδεκανήσου, βρίσκονται ανάμεσα στους 59 σε όλη την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.

Πρόκειται για τους δήμους Καλύμνου, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Τήλου, ενώ πρώτος επιλαχών σε περίπτωση που προκύψει με οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητα για περισσότερους δικαιούχους, είναι ο δήμος Αγαθονησίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την παρούσα πρόσκληση ήταν 51 εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις προέρχονταν από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δηλαδή κράτη μέλη της ΕΕ, Ισλανδία και Νορβηγία.

Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Mariya Gabriel εξέφρασε την ικανοποίησή της κάνοντας λόγο για περισσότερες από 10.000 υποψηφιότητες.
Συνολικά, θα διατεθούν σχεδόν 9000 "κουπόνια  WiFi4EU", ενώ έως το τέλος του 2020 θα διοργανωθούν δύο ακόμη προσκλήσεις, μεταξύ των οποίων και ένα αργότερα φέτος.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποτελεί μέρος της φιλόδοξης αναθεώρησης των κανόνων τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων νέων μέτρων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σύνδεσης των Ευρωπαίων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.
 Κατά την πρώτη πρόσκληση το 2018, 2.800 δήμοι επιλέχθηκαν για να λάβουν ένα δελτίο WiFi4EU αξίας € 15.000.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.