Ιουνίου 20, 2018

ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΗΜΕΡΑ- ΝΑΘΑΝΑΗΛ: Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.video

video-aegeanews

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
     Για άλλες χρήσεις, δείτε: Γαβριήλ (αποσαφήνιση).
 
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, βυζαντινή εικόνα (1387–1395)

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ένας από τους αρχαγγέλους. Το όνομά του σημαίνει «ο Θεός είναι η δύναμη μου» και είναι ένας από τους λίγους αγγέλους που αναφέρονται στην Αγία Γραφή.[1]

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο άγγελος που εμφανίστηκε στο προφήτη Δανιήλ, στην γυναίκα του Μανωέ, και της ανήγγειλε πως θα γεννήσει τον Σαμψών. Στον ιερέα Ζαχαρία, πως θα γεννήσει τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Αυτός ήταν που έτρεφε με ουράνιο άρτο την Παναγία, μέσα στα Άγια των Αγίων, αλλά ήταν και ο άγγελος που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Παναγία περί της γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Αυτός καθησύχασε τους φόβους του Ιωσήφ. Ό ίδιος παρουσιάστηκε στους βοσκούς. Επίσης, ανήγγειλε στον Ιωσήφ να πάρει την Μαρία και το βρέφος και να φύγει στην Αίγυπτο και ύστερα από καιρό, να επιστρέψει στη γη του Ισραήλ..

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ τιμάται από την ορθόδοξη εκκλησία στις 26 Μαρτίου, στις 13 Ιουλίου, καθώς επίσης και στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον Μιχαήλ (η Σύναξη αυτών).

Στον ισλαμισμό ο άγγελος Τζιμπριήλ (Γαβριήλ) μετέφερε κατ' εντολή του Αλλάχ το Κοράνιο στον προφήτη Μωάμεθ μέσω οράματος[2].

Στην Μπαχάι Πίστη ο Γαβριήλ θεωρείται αγγελιαφόρος του Θεού που παρέδωσε μηνύματα στον Μωάμεθ. Αναφέρεται στο Kitáb-i-Íqán, το κύριο θεολογικό έργο της μπαχάι πίστης

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.