Ιουνίου 20, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΩ

Ιουλίου 13, 2017 0

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΩ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού

Κοινοποίηση:

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Απ’ ότι γνωρίζουμε είστε ενήμερος για την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει τους τελευταίους 22 μήνες, για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας Κω.

Ενός Κέντρου που εξαιτίας της πλήρης εγκατάλειψής και αξίωσής του από την Κεντρική Εξουσία, είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με συσσωρευμένα σκουπίδια και ακαθαρσίες παντού.

Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες Εθελοντών, ο χώρος καθαρίστηκε και μετατράπηκε γρήγορα σε ένα Κέντρο Υγείας που να πληροί τους όρους υγιεινής.

Επίσης, χάρη στην άοκνη προσπάθεια του μοναδικού γιατρού στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας κ. Αναστάσιου Μεταξά, ο οποίος μόνος του, κατάφερε και έχει εξυπηρετήσει πάνω από 9.000 περιστατικά, λύνοντας έτσι ένα σημαντικό κενό υγείας που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Με ιδιαίτερή μας χαρά, ακούσαμε τον περασμένο Νοέμβριο, τις δηλώσεις σας στη Βουλή και την δέσμευσή σας, ότι εντός του 2017, το Κ.Υ. Αντιμάχειας, θα στελεχωθεί με 10 άτομα προσωπικό, με 3ετή σύμβαση, από Ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Επειδή λοιπόν, βρισκόμαστε στο μέσο του 2017, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι προσλήψεις.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να έρθετε στην Κω, για να δείτε από κοντά την όλη την προσπάθεια που έχει γίνει στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, αλλά και την όλη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας στο Νησί του Ιπποκράτη.

Με εκτίμηση

Επιτροπή Πολιτών για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.