Ιουλίου 22, 2019

“OpenMall στην πόλη της Κω με τη συνεργασία Δήμου, Επιμελητηρίου και τη συμμετοχή 221 επιχειρήσεων και καταστημάτων- Αλλάζει η εικόνα του κέντρου με έργα και δράσεις ύψους 1,8 εκ.ευρώ.”

Μια νέα προοπτική για την πόλη της Κω συνιστά η Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (OpenMall) στην πόλη, που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου.

Ο Δήμος της Κω υπέβαλε την αίτηση και όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η πράξη «Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Δήμο της Κω» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Κω.

Δικαιούχος είναι ο Δήμος Κω που διεκδικεί συνολικά 1.388.837,20 € και συνδικαιούχος το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με το ποσό που του αντιστοιχεί να ανέρχεται σε 399.280,00 €.

Συμμετέχουν 221 επιχειρήσεις και καταστήματα στις οδούς: Ακτή Κουντουριώτη (από την δυτική πλευρά του κάστρου έως το Λιμεναρχείο), Ρήγα Φεραίου, 25ης Μαρτίου, Ηφαίστου και Απελλού, Πλατεία Διαγόρα, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Ηφαίστου έως Αντ. Ιωαννίδη), Αντ. Ιωαννίδη, Κλεοπάτρας, Βασιλέως Παύλου, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Βασιλέως Παύλου έως Μητροπόλεως), Μητροπόλεως, Ιπποκράτους (από Μητροπόλεως έως πλατεία Ελευθερίας), Ναυκλήρου.

Ουσιαστικά θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή και η τοπική αγορά θα κινηθεί με άλλες ταχύτητες.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Δήμο Κω στα πλαίσια του προγράμματος περιλαμβάνουν:

-προμήθεια φωτιστικών σωμάτων, στυλών και pillars για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού.

-σύστημα έξυπνου φωτισμού.

-πλατφόρμα έξυπνης πόλης.

-συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης.

-συστήματα παροχής δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (freewifi).

-προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού κατασκευασμένου με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά (έξυπνα παγκάκια).

-προμήθεια ενός minibus.

-σύστημα ψηφιακής σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων.

-συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια).

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για λογαριασμό του Εμπορικού Συλλόγου Κω «Ο Ερμής» είναι η προμήθεια και τοποθέτηση: κινητών προστεγασμάτων (τέντες), ομπρελών, γυάλινων ανεμοφρακτών, πινακίδων καθώς και η προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι 221 επιχειρήσεις και καταστήματα της Κω θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά με σύγχρονο φωτισμό και παρεμβάσεις που θα δώσουν επανεκκίνηση στην τοπική αγορά με αποτέλεσμα πολλαπλά οφέλη τόσο για τις ίδιες όσο και για τους κατοίκους. Ειδικότερα:

Οι 221 επιχειρήσεις αποτελούν τμήμα ενός νέου θεσμού, συνεργάζονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους (για παράδειγμα με μία ενιαία κάρτα εκπτώσεων), αποκτούν πρόσβαση σε ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, διαφημίζονται μέσα από την ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, προσφέρουν κίνητρα στους πελάτες για να τις προτιμούν και δημιουργούν ένα ισχυρό brandname

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα κάνουν μία πολύ πιο ευχάριστη βόλτα στην αγορά, η περιήγησή τους θα είναι πιο οργανωμένη με τη χρήση πληροφοριακών πινακίδων με τουριστικές, εμπορικές και πολιτιστικές πληροφορίες και θα έχουν άμεση επικοινωνία με τα καταστήματα μέσω χρήσης ενιαίας πλατφόρμας. Θα βλέπουν το κέντρο της Κω με μία άλλη ματιά, θα έχουν την χαρά ότι ενισχύουν τον τόπο τους.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

555

 

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.