Δεκεμβρίου 09, 2018
maria politou

maria politou

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο τμ. Δωδεκανήσου σε συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοργανώνουν ενημερωτική-εκπαιδευτική συνάντηση για το νέο πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983/2018 (ΦΕΚ Β’ 3136) Υπουργική Απόφαση «Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής, ελέγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων του άρθρου 29 του ν.4495/2017 και καθορισμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν.4495/2017».

Η ημερίδα - εκδήλωση για το πληροφοριακό σύστημα «e-Άδειες», θα πραγματοποιηθεί στην ΚΑΛΥΜΝΟ, την Tρίτη 11/12/2018 στις 11:00 πμ, στο κτήριο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ) της Καλύμνου, & στην ΚΩ, την Τετάρτη 12/12/2018 στις 10:00 πμ, στο κτήριο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ) της Κω Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα διενεργηθεί ανοικτή παρουσίαση και ενημέρωση του συστήματος e-Άδειες και θα ακολουθήσει ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών. Συνημμένη θα βρείτε την πρόσκληση της Εκδήλωσης.

Για την Διοικούσα του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Στ. Γλυνός

Ο 2 φορές Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης καλεσμένος του αθλητικού συλλόγου Σπάρτακος, θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στον Ορφέα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί. Η ημερίδα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες και δράσεις γύρω από τους Ολυμπιακούς Άγωνες. Ώρα έναρξης 10.00 πμ. Είσοδος ελεύθερη.

555

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

-

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Με επιστολή προς τους Δημάρχους όλης της Δωδεκανήσου προχώρησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. Κατόπιν του χθεσινού του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επίσημο κείμενο που να υπενθυμίζει τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τη συνχρηματοδότηση από πλευράς της όσων Δήμων επιλέξουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των βραβείων Αστικού Εξοπλισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Αγαπητοί Δήμαρχοι

Σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την απόφασή της να δώσει χρηματοδότησή σε όσους Δήμους επιλέξουν να υλοποιήσουν τις αισθητικά και λειτουργικά άρτιες προτάσεις αστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παραλιών, που βραβεύτηκαν μέσα από τους πρώτους, σε πανελλαδικό επίπεδο, Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που διενήργησε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Η πρόθεση χρηματοδότησης εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκφράστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου (https://www.youtube.com/watch?v=q4veaDC-Vv0)  με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των πέντε πρώτων Πανελληνίων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που αφορούν τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Στη συνέντευξη τύπου τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων χαρακτήρισαν την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ιδεών ως μέρα ορόσημο, αφού μετά από σκληρή δουλειά 2,5 και πλέον ετών μέσα σε ένα πολύ δύσκολο θεσμικό περιβάλλον, υλοποιήθηκαν ένας αριθμός ρεκόρ ταυτόχρονων διαγωνισμών, διαμορφώνοντας έτσι νέα δεδομένα για ολόκληρη τη χώρα.

Ως κοινός στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, τέθηκε η αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος των νησιών και η απόκτηση χαρακτηριστικών που θα αποτελέσουν στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους.  Η διαδικασία της προκήρυξης Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που ακολουθήθηκε, αποσκοπούσε στην απελευθέρωση της δημιουργικής φαντασίας του Αρχιτεκτονικού δυναμικού της χώρας μας, με την αναζήτηση προτύπων σχεδιαστικών προτάσεων που συμβάλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και που με την υλοποίησή τους, θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό στοιχείο σηματοδότησης των νησιών.

 

Συγκεντρωτικά, τα Βραβεία και οι Εξαγορές των πέντε Πανελλήνιων Διαγωνισμών ήταν τα παρακάτω: 30 εξαιρετικού ενδιαφέροντος συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, 12 βραβεία και 5 εξαγορές.

Στάση μέσων μαζικής μεταφοράς
- 1ο βραβείο: ΜΟΒ Αρχιτέκτονες (Β. Μπασκόζος- Δ.Τσαγκαράκη) ποσοστό 50%
Νικόλαος - Ίκαρος Μπασκόζος αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
- 2ο βραβείο: Παπαγεωργίου Γεώργιος- αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%
- 3ο βραβείο: Δημόπουλος Γεώργιος- αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

Καθιστικό εξωτερικού χώρου-παγκάκι
- 1ο βραβείο: ΜΟΒ Αρχιτέκτονες (Β. Μπασκόζος-Δ. Τσαγκαράκη) ποσοστό 50%
Νικόλαος-Ίκαρος Μπασκόζος-αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
- 2ο βραβείο: Μιχάλης Κανταρτζή-αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 80% 
Πολύμνια Τορτοπίδη αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 20%
- 3ο βραβείο: Γεώργιος Παπαγεωργίου αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

-Εξαγορά: Γεώργιος Φούκας αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

 

Καλάθι απορριμμάτων
- 1ο βραβείο: ΜΟΒ Αρχιτέκτονες (Β. Μπασκόζος- Δ. Τσαγκαράκη) ποσοστό 50%
Νικόλαος-Ίκαρος Μπασκόζος αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
- 2ο βραβείο: Γεώργιος Παπαγεωργίου-αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%


Φωτιστικός ιστός εξωτερικού χώρου
- 3ο βραβείο: Κώστας- Ορφέας Γεννιάς-αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
Αλεξάνδρα Φιλίππου-αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%

-Εξαγορά: Γεώργιος Φούκας αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

Πρότυπο αναψυκτήριο, αποδυτήρια, πύργος ναυαγοσώστη, ντουζιέρα
- 2ο βραβείο: ποσό 3.960 ευρώ
Ζώμας Αλέξανδρος – αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
Μαρία Παπαβασιλείου- αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
Συνεργάτες
Εβελίνα Φαλιάγκα – αρχιτέκτονας μηχανικός 
Ιωάννα Παπαγεωργίου- αρχιτέκτονας μηχανικός
Δήμητρα Χατζηγιάγκου- αρχιτέκτονας μηχανικός 
Μαρία Τζιώρα- φοιτήτρια αρχιτεκτονικής
- 2ο βραβείο: ποσό 3.960 ευρώ
Δημήτριος Γιαννακόπουλος -αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 100%
- 3ο βραβείο: ποσό 2.640 ευρώ
Εκπρόσωπος ομάδας μελέτης: Σπύρος Παπαδημητρίου

Ομάδα μελέτης
Σπυριδούλα Δεδεμάδη ποσοστό 30%
Νίκη Ζαρκαδά ποσοστό 30%
Σπύρος Ι. Παπαδημητρίου- αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 30%
Μάριος Παπανικολάου ποσοστό 10%

1η εξαγορά ποσό 1.000 ευρώ
Παναγιώτης Κλαδόπουλος –αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
Αθανάσιος Τσαράβας-αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%

2η εξαγορά ποσό 1000 ευρώ
Μαρία Πέτρογλου-αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
3η εξαγορά ποσό 1.000 ευρώ
Γεώργιος Δημόπουλος-αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 100%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  των πρακτικών των κριτικών επιτροπών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9809).

 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας επί του θέματος.

Με εκτίμηση

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Γιώργος Περνάρης

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Νίκος Ζαρίφης

Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Γιάννης Ματσαμάς

Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Ανθούλα Τσιώκα

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου»

 
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός και 5 ακόμα βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προτείνουν αναθεώρηση των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος του Επιτηρητή σπογγαλιευτικών σκαφών ζητώντας την εξίσωση των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος με εκείνες που ισχύουν για τους επιτηρητές οστρακαλιευτικών σκαφών.

Η Κυβέρνηση σε πρόσφατο νόμο της προκάλεσε αναίτια ανισότητα μεταξύ επαγγελματιών του ιδίου κλάδου. Με τροπολογία της όρισε ότι για να εργαστεί κανείς ως Επιτηρητής σε οστρακαλιευτικό σκάφος χρειάζεται βεβαίωση επιτυχούς φοίτησης στη Σχολή Δυτών Καλύμνου και δεν συμπεριέλαβε στη ρύθμιση τους επιτηρητές σπογγαλιευτικών σκαφών που κάνουν ομοειδή εργασία. 
 
Αποτέλεσμα αυτής της μονομερούς ρύθμισης της Κυβέρνησης είναι οι επιτηρητές των οστρακαλιευτικών σκαφών να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους έχοντας μια βεβαίωση επιτυχούς  παρακολούθησης της Σχολής Δυτών Καλύμνου ενώ οι επιτηρητές σπογγαλιευτικών σκαφών για να εργαστούν να απαιτείται να έχουν πτυχίο Επιτηρητή το οποίο για να λάβουν πρέπει πρώτα να δουλέψουν 2 χρόνια σε μεγάλα σκάφη. Σοβαρό ζήτημα προέκυψε για τη δυνατότητα στελέχωσης, τελικά, των σπογγαλιευτικών σκαφών.
 
Η τροπολογία υπερψηφίστηκε ευρέως από την Ολομέλεια της Βουλής και η Κυβέρνηση την έκανε δεκτή.
 
 
 
 
 
 

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

 

 

Τροπολογία

Θέμα: «Αναλογική εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων για τα τυπικά προσόντα των επιτηρητών των οστρακαλιευτικών σκαφών και στα σπογγαλιευτικά»

Στο σχέδιο νόμου:

«Θεματικός Τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Α. Εισηγητική έκθεση

Τα σπογγαλιευτικά και οστρακαλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιούνται σε υποβρύχια αλιεία είναι σκάφη με παρόμοιες λειτουργικές ανάγκες. Επειδή με τη διάταξη του άρθρου 9 του ν.4575/2018 δόθηκε μεταβατική λύση,μόνο για τα τυπικά προσόντα των επιτηρητών των οστρακαλιευτικών σκαφών,αφήνοντας εκτός ρύθμισης τα σπογγαλιευτικά,για λόγους ίσης μεταχείρισης προτείνεται η παρακάτω διάταξη.

Β. Προτεινόμενη Διάταξη

Άρθρο…

 

Στο τέλος του άρθρου 9 του ν.4575/2018 (192 Α΄) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν και εφαρμόζονται αναλόγως και για τα σπογγαλιευτικά σκάφη.

Αθήνα, 3.12.2018

Ο προτείνοντες Βουλευτές

Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς

Γιώργος Αρβανιτίδης

 

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Κρεμαστινός

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Μιχάλης Τζελέπης

 
 
   
Σελίδα 1 από 872
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.