Αυγούστου 17, 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ Αυτή τη στιγμή προέχουν:Η άμεση διεκπεραίωση και ικανοποίηση του αιτήματος και η διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση των ζημιών στις επιχειρήσεις της Κω.VIDEO-δηλώσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Οι προσπάθειες μας για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό δικαιώνονται -Απάντηση της Επιτρόπου της Ε.Ε κ.Κρέτσου στο Δήμαρχο Κω.”

Η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε κ.Κορίνα Κρέτσου με επιστολή της προς το Δήμαρχο Κω κ.Γιώργο Κυρίτση, και μετά από εντολή του Προέδρου της Κομισιόν κ.Γιούνκερ, επιβεβαιώνει την πρόθεση της Ε.Ε να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές στο δημόσιο χώρο και στα μνημεία του νησιού, με την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Η κ.Κρέτσου, στην επιστολή της, στο Δήμαρχο Κω εκφράζει τη συμπάθειά της στην Κω και αναφέρεται στη διαδικασία υποβολής αιτήματος αλλά και στις προϋποθέσεις, οι οποίες ήδη τηρούνται μετά την καταγραφή των ζημιών αλλά και του κόστους αποκατάστασης.

Ήδη χθες υποβλήθηκε και το αίτημα από ελληνικής πλευράς εμπρόθεσμα, αφού η σχετική προθεσμία έληγε στις 14 Οκτωβρίου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης τονίζει:

“Από τον Αύγουστο επιδοθήκαμε σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Η προσπάθεια αυτή δικαιώθηκε.

Κινητοποιήσαμε σχεδόν τους πάντες. Τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Γιούνκερ, ο οποίος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον, τους αρμόδιους επιτρόπους, τους Έλληνες ευρωβουλευτές, την κυβέρνηση και τα κόμματα.

Αυτή τη στιγμή προέχουν δύο πράγματα:

α) Η άμεση διεκπεραίωση και ικανοποίηση του αιτήματος αφού πρέπει άμεσα να επανασχεδιαστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις και να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δημόσιο χώρο και στα μνημεία του νησιού.

β) Η διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση των ζημιών στις επιχειρήσεις της Κω. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Δήμος είναι στη διάθεση της Ειδικής Υπηρεσίας για να συντονίσει το έργο της καταγραφής.

Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό και αναφέρεται μάλιστα και στην επιστολή της κ.Κρέτσου, το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές στο δημόσιο χώρο και όχι σε επιχειρήσεις.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται.

Ο Δήμος Κω διεκδικεί με συνέπεια, σοβαρότητα, επιμονή και τεκμηρίωση.”

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.