Δεκεμβρίου 12, 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: “Η Κως πρέπει να μπει στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης- Πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω για την ίδρυση στην Κω δημόσιας εκπαιδευτικής δομής τουριστικών σπουδών.”

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο να ενταχθεί η Κως στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε δημόσια πρόταση στον Υπουργό Παιδείας και στην Υπουργό Τουρισμού, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την παραχώρηση και διαμόρφωση ακινήτου του Δήμου που θα στεγάσει αυτή τη νέα εκπαιδευτική δομή.

Όπως είναι γνωστό, έρχονται σημαντικές αλλαγές στην τουριστική εκπαίδευση με νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα η Υπουργός Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Κω στην παρέμβασή του προς την κ.Κουντουρά προτείνει τη δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ Τουριστικών Σπουδών στην Κω αλλά και τη φιλοξενία μιας από τις νέες σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα δημιουργηθούν.

Ο κ.Κυρίτσης προτείνει επίσης τη δημιουργία εκπαιδευτικής δομής δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό με έδρα την Κω.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου αναφέρεται στο σχέδιο ολικής ανατροπής του μοντέλου διάρθρωσης και λειτουργίας των ΤΕΙ, εκφράζοντας την πρόθεση της Κω να φιλοξενήσει μία από τις σχολές τουριστικών σπουδών και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Δήμου για τη δωρεάν παραχώρηση και διαμόρφωση ακινήτου για τη στέγασή της.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης αναφέρει:

Ο τρίτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας δεν μπορεί να είναι έξω από το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Συνειδητή επιλογή μας είναι να ενταχθούμε σε αυτό το χάρτη και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για αυτό.

Η φιλοξενία στην Κω μιας σχολής τουριστικών σπουδών, είτε ενός νέου Δημόσιου ΙΕΚ, μιας νέας επαγγελματικής σχολής ή μιας νέας δομής δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, συνοδεύεται από τη δέσμευση για την παραχώρηση ακινήτου του Δήμου.

Το ίδιο ισχύει και για την προοπτική φιλοξενίας μιας ανώτατης σχολής εν όψει των μεγάλων αλλαγών που θα γίνουν στα ΤΕΙ.

Η Κως του τουρισμού πρέπει να συνδεθεί και με την τουριστική εκπαίδευση.”

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.