Μαρτίου 21, 2019

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : “Έργα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αντιμάχειας- Ένταξη του κτηρίου στο πρόγραμμα STRATENERGY.”

Απριλίου 04, 2018 0

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : “Έργα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αντιμάχειας- Ένταξη του κτηρίου στο πρόγραμμα STRATENERGY.”

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και δημοτικός σύμβουλος κ.Μανώλης Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τόσες παρεμβάσεις και έργα στα σχολεία, όσο αυτή η Δημοτική Αρχή.

Το έχουν αναγνωρίσει, δημόσια, στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η προσπάθεια είναι συλλογική, όλοι έχουν συνεισφορά σε αυτήν και κυρίως ο φίλος μου και συνάδελφος στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.Γιάννης Κρητικός, που αποτελεί και αυτός μέλος της δημοτικής αρχής.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ενημερώσω για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου της Αντιμάχειας, με τεκμηρίωση, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα.

Τα έργα που κάνουμε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αντιμάχειας δεν ξεκίνησαν τώρα. Έγιναν παρεμβάσεις και πριν δύο χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, γίνονται εκτεταμένες επισκευές στους σοβάδες για να καταστεί το σχολείο απόλυτα ασφαλές.

Θα ακολουθήσει η κατασκευή σκάλας, η αλλαγή του δαπέδου αλλά και των κουφωμάτων όπως και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν διατίθενται μόνο πόροι του Δήμου, συνεισφέρει και η Περιφέρεια αλλά και φορείς, όπως οι Lions. Κάτι που υπογράμμισα και σε δηλώσεις μου στη δημοτική τηλεόραση.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου της Αντιμάχειας μαζί με το κτίριο της ΔΕΥΑΚ έχουν ενταχθεί στο Interreg Ελλάδα – Κύπρος με το πρόγραμμα STRATENERGY, τη Στρατηγική Διασυνοριακή Συνεργασία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 335.000 ευρώ και για τα δύο κτήρια.

Για την ένταξη του κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου της Αντιμάχειας στο πρόγραμμα, προηγήθηκε σοβαρή και συγκροτημένη δουλειά και προετοιμασία από τον Αντιδήμαρχο κ.Χατζηκαλύμνιο και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με αυτά τα χρήματα θα αλλάξουμε τα κουφώματα, τοποθετώντας ενεργειακά αλλά θα προχωρήσουμε και σε πλήρη αλλαγή του φωτισμού.

Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες. Έχω μάθει να ακούω και να δουλεύω μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για να βελτιώσουμε την εικόνα των σχολείων μας.

Τη μάχη αυτή τη δίνουμε κάθε μέρα.

Με αλήθεια, με έργα και πράξεις.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.