Απριλίου 26, 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΈΣΒΗ ΤΗΣ ΚΊΝΑΣ Κ. ZOU XIAOLI -Διαμορφώθηκε πλαίσιο συνεργασίας: Ανοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά της Κίνας, προώθηση των τοπικών προϊόντων, ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας στις ιατρικές σχολές

 

ZOU XIAOLI: ΜΉΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ: Η ΚΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ –ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: “Η Κως της εξωστρέφειας ανοίγεται στην Κινεζική Αγορά- Σε Τρία επίπεδα η συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.”

Νέες προοπτικές ανοίγουν για την Κω, μετά τη συνάντηση και τις συνομιλίες που είχαν ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Κυρίτσης και ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli, στο Δημαρχείο του νησιού.

Διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας που περιλαμβάνει:

α) Το άνοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά της Κίνας.

β) Την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Κω στην Κίνα.

γ) Την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιπποκρατικής Ιδέας στις ιατρικές σχολές στην Κίνα.

Και στα τρία αυτά ζητήματα υπήρξε κοινός τόπος και κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις και από τις δύο πλευρές.

Η συνέχεια θα δοθεί με επαφές του εμπορικού ακολούθου και του μορφωτικού ακολούθου της Κινεζικής πρεσβείας με τοπικούς φορείς, παράγοντες του τουρισμού αλλά και παραγωγούς και τυποποιητές παραδοσιακών προϊόντων, που θα γίνουν στο νησί.

Παράλληλα ο Πρέσβης της Κίνας κάλεσε το Δήμαρχο της Κω και τους τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum της Σανγκάης.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης, τονίζει:

Η Κως της εξωστρέφειας δημιουργεί τις προοπτικές για ένα άνοιγμα στη μεγάλη Κινεζική αγορά.

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας κ. ZouXiaoli και οι συνομιλίες που είχαμε δημιουργούν ένα πλαίσιο δυνητικής συνεργασίας στον τουρισμό, στην προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην Κινεζική αγορά και στην ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας στις ιατρικές σχολές της Κίνας.

Το επόμενο βήμα αυτής της συνεργασίας θα γίνει με όλους τους φορείς του τουρισμού και τους παραγωγούς και τυποποιητές των παραδοσιακών προϊόντων της Κω. Σύντομα θα έχουμε τη συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, με στόχο να την μετατρέψουμε σε τουριστική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία μακράς πνοής.”

 

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.