Φεβρουαρίου 18, 2019

Πρόταση στον "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ" για Αντιπεριφερειάρχες στα πρώην Επαρχεία από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό./video

 

06/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση στον "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ" για Αντιπεριφερειάρχες στα πρώην Επαρχεία από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό.

 Δύο προτάσεις κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός μιλώντας σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής κατά την συζήτηση του Ν/Σ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1".

1.Να συμπεριληφθούν στους μεγάλους δήμους που είναι πάνω από 25.000 κάτοικοι και οι αντίστοιχοι νησιωτικοί ώστε να αναβαθμιστούν ως προς την κατανομή των πόρων, τις αρμοδιότητες, τους οργανισμούς τους κ.α.

Αυτό κρίνεται απαραίτητο για να μπορούν όπως τόνισε ο βουλευτής να στηρίξουν και τα μικρότερα νησιά της περιφέρειας τους.

2. Να προβλεφθούν χωρικοί περιφερειάρχες στις νησιωτικές περιφερειακές ενότητες (πρώην επαρχεία) ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, απαραίτητο στοιχείο για την αποκέντρωση αλλά και την εξυπηρέτηση της πολυνησιωτικότητας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ρύθμιση αυτή θα υπερκαλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την κατάργηση των επαρχιακών συμβουλίων από τον Καλλικράτη, σε συνδυασμό με την δυνατότητα που δίνεται στον Αντιπεριφερειάρχη να συγκαλεί συμβούλιο των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας, τόνισε ο Ηλίας Καματερός.

Γραφείο Τύπου

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.