Δεκεμβρίου 10, 2018

Καματερός : Ικανοποιούνται δίκαια αιτήματα αλιέων Ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα τροπολογία σχετικά με την αλίευση ολοθούριων που ενδιαφέρει τους αλιείς της περιοχής μας και την περίμεναν με αγωνία.

Δεκεμβρίου 06, 2018 0

6/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καματερός : Ικανοποιούνται δίκαια αιτήματα αλιέων

Ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα τροπολογία σχετικά με την αλίευση ολοθούριων που ενδιαφέρει τους αλιείς της περιοχής μας και την περίμεναν με αγωνία.

Συγκεκριμένα μετατίθεται ο χρόνος για την τοποθέτηση συσκευών δορυφορικής παρακολούθησης (VMS) και την τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου αλιείας (ERS) στα υπόχρεα σκάφη, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια αλίευσης, καθώς το κόστος αγοράς και τοποθέτησης τους είναι πολύ υψηλό για τους παράκτιους αλιείς. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους αλιείς να χρηματοδοτηθούν για την αγορά των εν λόγω συσκευών μέσω της ένταξής τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.

 Επίσης αυξάνεται το μήκος του αναπνευστικού σωλήνα παροχής αέρα που μπορεί να χρησιμοποιείται, καθότι τα 30 μέτρα που προβλεπόταν, έθεταν σε κίνδυνο τον δύτη από τυχόν απότομη μετακίνηση του σκάφους.

Γραφείο Τύπου

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.