Ιουνίου 16, 2019

θΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΒ BERLIN

Μαρτίου 12, 2019 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΤΒ Berlin: “Φαβορί” το Νότιο Αιγαίο και το 2019!

 

δεδομένη στιγμή μία μικρή πτώση, η διψήφια αύξηση από την Αγγλία θα  εξισορροπήσει όμως τις όποιες απώλειες με το παραπάνω. Σε ότι αφορά τώρα στις υπόλοιπες αγορές, πέραν της γερμανικής και της αγγλικής, κάποιες παρουσιάζουν μείωση και κάποιες αύξηση. Η μια αγορά συμπληρώνει την άλλη με αποτέλεσμα τελικά να αποφεύγεται το αρνητικό πρόσημο.

Πήγαμε στο Βερολίνο πιστεύοντας ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση των early booking λόγω της επιστροφής των αγορών της Τουρκίας και της Αιγύπτου στις τουριστικές αγορές. Έμενε να δούμε εάν θα διατηρηθούν τελικά οι αεροπορικές θέσεις. Από τις επαφές που είχαμε με τους εκπροσώπους των τουρ οπερέιτορς στην ΙΤΒ, συμπεράναμε λοιπόν ότι σε επίπεδο αφίξεων θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το 2018 και ενδεχομένως καλύτερα σε επίπεδο ποιότητας. Στα περισσότερα νησιά μας, η υστέρηση κρατήσεων εστιάζεται στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν τον μήνα Αύγουστο και όχι τον Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Αντίθετα, η Τουρκία έχει σχεδόν γεμίσει τον Αύγουστο εξαιτίας των φθηνών τιμών που δόθηκαν στα early booking. Αυτό σημαίνει ότι οι πτήσεις προς τα νησιά μας δεν θα συρρικνωθούν εύκολα και ότι τον Αύγουστο που είναι καθοριστικός μήνας σε επίπεδο εισπράξεων και κερδών-έξτρα high season-οι κλίνες θα πωληθούν σε καλύτερη τιμή απ’ ότι το 2018».

Συνεχίζοντας η κα Παπαβασιλείου τόνισε ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για ένα καλό αποτέλεσμα στον τουρισμό και το 2019, πράγμα που οφείλεται και στη σκληρή και μεθοδική δουλειά που κάνει η περιφερειακή αρχή τα τελευταία χρόνια, μια δουλειά που όπως αποδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το έτος 2018, συνετέλεσε στην πρωτιά του Νοτίου Αιγαίου σε όλους τους επιμέρους τουριστικούς δείκτες.

«Η τουριστική σεζόν που έχουμε μπροστά μας, παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Παρουσιάζει όμως και πολλές ευκαιρίες. Το Νότιο Αιγαίο έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι απόρροια και της σκληρής και συστηματικής δουλειάς αλλά και των αποτελεσμάτων των επιμέρους δράσεων που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όλα αυτά τα χρόνια σε επίπεδο τουριστικής προβολής και προώθησης. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα απαιτούμενα εργαλεία προκειμένου, ενωμένοι όπως πάντα, να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλα μας τα νησιά. Μόνο όσοι δουλεύουν μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Κι εμείς έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε και να περιμένουμε ότι το 2019 θα είναι ακόμη μία εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης, Μ. Παπαβασιλείου, η οποία δηλώνει ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρόκειται να συνεχίσει να εφαρμόζει το 2019 εξειδικευμένες δράσεις προβολής και προώθησης στις τουριστικές αγορές και ειδικά σε εκείνες που παρουσιάζουν μειωμένα ποσοστά κρατήσεων.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.