Ιουνίου 26, 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :«Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»

«Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»

Σ’ αυτούς τους καιρούς οι καλλιτέχνες μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή.

Επιστρατεύουμε τα δικά μας όπλα. Σε ψηφοθέλτια μάχης, γεμάτα αγωνιστές και αγωνίστριες.

Γιατί πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού! Με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  και το ΚΚΕ!

Γιατί η φτώχεια , η εξαθλίωση,  οι κομμένες συντάξεις, η ανασφάλεια, οι κίνδυνοι για την ειρήνη και αύριο θα είναι εδώ.  

Γιατί δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυταπάτες. Όλοι μαζί  -Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση-  υιοθετούν και εφαρμόζουν  τις οδηγίες της ΕΕ για την «πολιτιστική βιομηχανία».

Αντιμετωπίζουν  τον πολιτισμό  ως πηγή κερδών με την εκμετάλλευση των καλλιτεχνών και των πνευματικών δικαιωμάτων τους, ντεκόρ για τις επενδύσεις τους και κράχτη για τον τουρισμό.

Μιλάνε για επενδύσεις και «ανάπτυξη» δίνοντας προίκα σε επιχειρηματίες την εκμετάλλευση δημόσιων κτηρίων και υποδομών, ακτών και αρχαιολογικών χώρων, ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες και οι φορείς τους πνίγονται στην ανυπαρξία χώρων, μέσων και χρηματοδότησης ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να φέρουν τη τέχνη και το πολιτισμό κοντά στο λαό.

Μιλάνε για ανταποδοτικότητα: Δηλαδή αν δεν πληρώσεις, δεν παίρνεις ούτε παιδεία, ούτε πολιτισμό, ούτε υγεία.

Ο πολιτισμός ως «εμπόρευμα» είναι επικίνδυνη αντίληψη και χτυπά ευθέως την τέχνη ως κοινωνικό αγαθό με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, για το γνωστικό αντικείμενο της τέχνης ως ιστορική πολιτισμική κληρονομιά και εν τέλει ως αισθητική καλλιέργεια του λαού. Ενισχύει τη χειραγώγηση στους καλλιτέχνες, παρεμβάλλει εμπόδια στην πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στον πολιτισμό και την τέχνη που αφυπνίζει.

Ο πολιτισμός όμως δεν είναι μόνο οι τέχνες. Κατ' αρχήν είναι το επίπεδο ζωής των λαών. Η δυνατότητα να απολαμβάνουν τα αγαθά που οι ίδιοι δημιουργούν. Τη γνώση, την τεχνολογία, την αύξηση της παραγωγικότητας.

Στηρίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε Δήμο και Περιφέρεια,  για να δυναμώσει η ελπίδα, να φουντώσουν οι αγώνες,  οι διεκδικήσεις για τη ζωή που  αξίζει στο λαό και στα παιδιά του.

Να κάνουμε τη τέχνη όπλο του λαού για να νικήσει  την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι τελικά «η ομορφιά θα νικήσει»!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και με τον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ. Γεννήθηκε στην Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη.

Πτυχιούχος Ζωγραφικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας  Επίσης πήρε πτυχίο Συντήρησης & Αντιγραφής Έργων Τέχνης.

Εργάστηκε σαν Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Μέση Εκπαίδευση και δραστηριοποιήθηκε στους αγώνες των εκπαιδευτικών.

Είναι μέλος: Της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, μέλος του ΟΣΔΕΕΤΕ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης  Εργων των Εικαστικών Τεχνών και Εφαρμογών), μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας ( διετέλεσε Γεν. Γραμματέας  (2008 – 2012) και Ταμίας (2012 – 2014). Από το 2017 εκλέγεται στις Επιτροπές Κατάταξης και Κρίσης ).

Έχει κάνει πολλές Ατομικές Εκθέσεις Ζωγραφικής και συμμετείχε σε Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

ΚΑΡΔΟΥΛΙΑ ΣΟΥΖΑΝΑ. Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη» . Σπούδασε στο Εργαστήρι Εκφραστικών Τεχνών Μ.Πανούτσου και παρακολούθησε σεμινάριο υποκριτικής στο Actors' Center Studio του Σίδνεϊ. Εργάστηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου από το 1990 μέχρι που έκλεισε το 2007. Σήμερα είναι υπεύθυνη Θεατρικών Εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες στον ΔΟΠΑΡ και παράλληλα ασχολείται  με σκηνοθεσία και οργάνωση μουσικών βραδιών και θεατρικών δρώμενων.  Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου Μεταφραστών και Λογοτεχνών του Δήμου Ρόδου και μέλος του Δ.Σ. του ΑΠΟΠΕΣ Αγίου Νικολάου.

ΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μουσικός με καταγωγή από την Ικαρία . Ήρθε στη Ρόδο το 1976. Ένας αγωνιστής της ζωής που ξεκίνησε από τον «ΖΟΡΜΠΑ» ,  συνέχισε για πολλά χρόνια στο «CAFÉ CHANTANT» αλλά και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκφράζει μέσα από τις πενιές του τα όνειρα, τους καημούς και τους αγώνες του λαού. Συνεχίζει αυτή τη διαδρομή γιατί: «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίζουμε αδερφέ από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»…

Ρόδος 18/5/2019

00

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.