Ιουνίου 26, 2019

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Οι παρεμβάσεις 1,4 εκ. ευρώ του Δήμου στο ιστορικό κέντρο της Κω είναι μόνο η αρχή. Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει την επένδυση πολλαπλάσιου ποσού που αλλάζει την εικόνα της πόλης.”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Οι παρεμβάσεις 1,4 εκ. ευρώ του Δήμου στο ιστορικό κέντρο της Κω είναι μόνο η αρχή. Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει την επένδυση πολλαπλάσιου ποσού που αλλάζει την εικόνα της πόλης.”

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η κρατική υπάλληλος που στελεχώνει το γραφείο του τοπικού Βουλευτή στην Κω και που σήμερα «κατεβαίνει» στις εκλογές ως υποψήφια με τον κ. Νικηταρά, προέβη σε μια απίστευτη απρέπεια. Μίλησε για τη μεγάλη παρέμβαση στο ιστορικό κέντρο της Κω, με τη δημιουργία Open Mall, που αλλάζει την εικόνα της πόλης, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο Δήμο Κω που ωρίμασε το έργο και κατέθεσε το φάκελο με την πρόταση και τα δικαιολογητικά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ουσιαστικά παρουσίασε το έργο σαν να το χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, και χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στον δικαιούχο του έργου.

Πρόκειται για ατόπημα ολκής που δείχνει την προσπάθεια κάποιων από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να καπηλευτούν το έργο των αιρετών και των υπαλλήλων του Δήμου Κω και να το παρουσιάσουν ως δικό τους.

Είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια με στοιχεία:

1ον) Στο τέλος Νοεμβρίου του 2018 και αφού είχαν προηγηθεί μήνες προετοιμασίας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο Κω, ο Δήμος μας κατέθεσε το φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η πράξη «Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Δήμο της Κω» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

2ον) Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ο Δήμος Κω που θα χρηματοδοτηθεί για έργα και παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο ύψους 1,4 εκ. ευρώ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου που θα χρηματοδοτηθεί με 400.000 ευρώ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 221 επιχειρήσεις της Κω.

3ον) Η πρόταση του Δήμου Κω συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) αποτελώντας μία από τις 56 σε όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει η συμμαχία του χθες είναι ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του σχεδίου μας για τη συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω.

Δεν μένουμε μόνο στα 1,4 εκ. ευρώ, μέσα από τα οποία θα γίνουν έργα και δράσεις όπως δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύστημα έξυπνου φωτισμού, προμήθεια minibus, ηλεκτρονική πλατφόρμα έξυπνης πόλης με αναζήτηση θέσης πάρκινγκ μέσω κινητού τηλεφώνου και παροχή χρηστικής πληροφορίας στον επισκέπτη, έξυπνα παγκάκια κ.α.

Στην πόλη της Κω και στο ιστορικό κέντρο θα επενδυθεί από το Δήμο πολλαπλάσιο ποσό στο πλαίσιο της αλλαγής της εικόνας του. Η πόλη της Κω θα γίνει ένας χώρος ζωής, ψυχαγωγίας, ελκυστική στους πεζούς και στους ποδηλάτες, θα γίνει πιο ανθρώπινη.”

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.