Αυγούστου 23, 2019

"Ισχυρή Κως" :Επισκέψη στις εγκαταστάσεις της ζώνης Σένγκεν στο λιμάνι της Κω

Ιουνίου 07, 2019 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Τον χώρο και τις εγκαταστάσεις της ζώνης Σένγκεν στο λιμάνι της Κω επισκέφτηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης.

Ο νέος Δήμαρχος συνεχίζει την καταγραφή προβλημάτων και την προσπάθεια προώθησης λύσεων πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη έκανε λόγο για εγκατάλειψη της ζώνης Σένγκεν από το Λιμενικό Ταμείο και για απαράδεκτες συνθήκες για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες του νησιού μας που πλήττουν την εικόνα της Κω.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από τα μέσα Μαρτίου έχουμε ζητήσει συνάντηση ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, στην προσπάθειά μας να βρεθεί λύση σε σοβαρά προβλήματα του νησιού, που υποβαθμίζουν σημαντικές λειτουργίες και την τουριστική εικόνα της Κω. Μας αντιμετώπισαν, δυστυχώς, όπως τους πολίτες που περιμένουν στο διηνεκές. Ακόμα περιμένουμε την συνάντηση.

Όμως η κατάσταση στη ζώνη Σέγκεν δεν μπορεί να περιμένει και άλλο. Η εγκατάλειψη πλήττει άμεσα τον τουρισμό μας.

Ενώ το αρμόδιο Υπουργείο έχει ενισχύσει την αστυνομική δύναμη για ταχύτερη εξυπηρέτηση του διαβατηριακού ελέγχου, ώστε να μη δημιουργούνται ουρές και απογοητεύονται οι επισκέπτες μας, η διαδικασία καθυστερεί αφού λείπει ο οικίσκος  που όφειλε από πέρυσι να εγκαταστήσει το Λιμενικό Ταμείο για την στέγαση εργαζομένων και μηχανημάτων.

Μόλις δύο ημέρες πριν τη 2η Κυριακή των δημοτικών εκλογών αποφάσισαν πιεζόμενοι την προμήθειά του, παρότι η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Ενώ ήδη από πέρυσι γνωρίζουν τα προβλήματα δεν έχουν κάνει τίποτα για την επίλυσή τους.

Ζητώ επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Αν δεν μπορούν για ταχύτερη λύση, με πιθανότητα να καθυστερήσει η παραλαβή του οικίσκου, τους ανακοινώνω ότι όπως με ενημέρωσε το ΕΒΕΔ μπορεί άμεσα να τοποθετήσει τον οικίσκο με δική του πρωτοβουλία.

Ας ενεργοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ευθύνη τους είναι μεγάλη.

Ο τουρισμός της Κω, οι επαγγελματίες μας, η οικονομία του νησιού μας, δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία».

 

 

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.