Μαϊου 20, 2019

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΜΗΣ ΤΗΛΟΥ ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ./video

Φεβρουαρίου 07, 2018 0

 Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΎ ΘΡΟΝΟΥ   ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΩΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ   ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΙΤΣΗΣ, ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ  ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΣΥΜΗΣ- ΤΉΛΟΥ- ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ- ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Ο νέος μητροπολίτης Χρυσόστομος,  του Δημοσθένη και της Ελένης , γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1967,από μια μεσοαστική οικογένεια και ήταν το  τρίτο παιδί της οικογένειας .Τα πρώτα του γράμματα τα διδάχθηκε στο νηπιαγωγείο και στο ΄Δ δημοτικό σχολείο της πόλης μας. Αποφάσισε πολύ νωρίς να ακολουθήσει την εκκλησιαστική παιδεία και τελειώνοντας την 3η γυμνασίου, αναχώρησε για το Άγιο Όρος το 1981, σε ηλικία 14 ετών , όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο λύκειο  στην Αθωνιάδα σχολή.

Μετά τον θάνατο της μητέρας του το 1984, παρέμεινε στο Άγιο όρος στην μονή Σταυρονικήτα , όπου και εκάρη μοναχός. Εν συνεχεία έγινε ιερεύς    στην ιερά μονή Ιβήρων.

Απροσδόκητο οικογενειακό γεγονός τον ξαναφέρνει στην γενέτειρα του την Κω το 1997 , κοντά στον μακαριστό μητροπολίτη Αιμιλιανό. Με πρωτοβουλία του διορίσθηκε εφημέριος στον ιερό ναό του αγίου Παύλου στον Λινοπότι, οπότε και ανέλαβε το βαρύ φορτίο της ανακαίνισης του ναού, ο οποίος ήταν  σχεδόν ετοιμόρροπος, με τη συνδρομή   και την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτών και της αδελφότητος Λινοποτίου . Παρέδωσε στον αγαπητό του μητροπολίτη Κώου  και Νισύρου Ναθαναήλ, το έργο του ναού που όλοι θαυμάζουν . Εντωμεταξύ  στο διάστημα αυτό, συνέχισε τις σπουδές του και απέκτησε το πτυχίο του της  Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.