Μαϊου 22, 2019

Ένωση Κώων Αθηνών Ο Ιπποκράτης:ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ «ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Αυγούστου 10, 2018 0

Κώς, 9 Αυγούστου 2018

 

Θέμα: ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ «ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2018, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, η Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» και ο Πνευματικός Όμιλος «Ο Φιλητάς», με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, διοργανώνουν την εκδήλωση «Από τη Μήδεια στη Λυσιστράτη», με την μοναδική Αλίκη Καγιαλόγλου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσαΜουσικο-Θεατρική Παράσταση, η οποία βασίζεται σε κείμενα του Αριστοφάνη, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή - μέσα από τις μεταφράσεις των Κ. Βάρναλη, Β. Ρωτά, Κ. Μοίρη, Γ. Χειμώνα, Γ. Βαρβέρη κ.ά.,  καθώς και στις περίφημες και πασίγνωστες μουσικές που συνέθεσαν, εμπνευσμένοι από αυτά, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μ. Θεοδωράκης, ο Χ. Λεοντής, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Γ. Κουρουπής κ.ά.

Παρουσιάστηκε για πρώτηφορά , στο Θέατρο του Φρυνίχου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ», στο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ της Αθήνας, καθώς και σε άλλα Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Η ιδέα, η επιλογή κείμενων και χορικών, η ερμηνεία καθώς και το στήσιμο της παράστασης έχει γίνει από την Αλίκη Καγιαλογλου. Τη διδασκαλία ερμηνείας κείμενων ο Δήμος Αβδελιώδης. Παίζει και τραγουδά ένα εξαιρετικό τρίο μουσικών (Πιάνο, κλασσική κιθάρα και κρουστά). Την παραγωγή έχει αναλάβει η «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ», Α.Κ.

Η Αλίκη Καγιαλόγλου σημειώνειγια᾽ αυτό της το εγχείρημα:

Κάθεφορά που δίνωαυτή την παράσταση, εύχομαι και ελπίζω οι θεατές να ανακαλύψουνκάτι,  που θα αξίζει,  να διατηρήσουν στη μνήμη τους. Οι καιροίείναιδύσκολοι, οι αξίεςέχουνκλονιστεί και έχειβαθιάπληγωθεί ο ψυχισμός μας. Οπότε ας πιστέψουμεξανά τον Αριστοφάνη. «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣΒΕΛΤΙΟΥΣ ΠΟΙΕΙ», έλεγε…

Προπώληση εισιτηρίων:

Βιβλιοπωλείο η Έκφραση, Πλατεία Κονίτσης, Κως- κόστος εισιτηρίου: 10 €

Εισιτήρια θα διατίθενται και την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο του Ρωμαϊκού Ωδείου- κόστος εισιτηρίου 12€

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τα συσσίτια της Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, εις μνήμη των νεκρών στο Μάτι Αττικής την 23η Ιουλίου 2018.

 

Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων!

Εκ μέρους του ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Νινέττα Μανούση                                                                                          Μαργιάννα Χαματζόγλου

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.